blog

    Werk en privé

    Mensen die bij de belastingdienst werken vertellen op een verjaardag niet graag dat ze bij de belastingdienst werken. Diëtisten vertellen ook niet graag wat hun werk is. We krijgen dan allemaal vragen over of mensen iets wel of niet mogen eten of er worden allemaal vooroordelen op ons afgevuurd.

    Als wij diëtisten naar een verjaardag gaan dan is ons doel: gezellig naar een feest. Ons doel is dan niet: controleren wat iedereen eet, kijken wat de mensen die wat zwaarder zijn eten, naar hen toelopen en met een streng vingertje vertellen dat ze dat beter niet kunnen doen!  Nee natuurlijk niet. Als je schilder bent ga je toch ook niet alle kozijnen nalopen met de schilderskwast…. Zou misschien wel welkom zijn ;-)

    Je werk is je werk en privé is privé. Ik houd bijvoorbeeld erg van koken en bakken als ik thuis ben. Mijn voornemen is elke week een nieuw recept uit proberen, lukt natuurlijk niet altijd. Maar als het lukt vind ik het ontzettend leuk. En taartenbakken daar ben ik echt gek op. In mijn tuin staat een appelboom. Dit jaar had ik een goede oost, wel zo’n 100 appels. Ik heb de hele buurt een plezier gedaan met mijn appeltaarten. En vanmiddag gaan we, het hele team Weten&Eten, een lunch verzorgen voor het bestuur om hen te bedanken voor hun steun dit jaar. Ik heb een chocoladetaart gebakken. Andere hebben een quiche, salade of soep gemaakt (zie foto).

    Houden jullie ook van koken en/of bakken? En wat maken jullie dan?