Werk en privé

  Mensen die bij de belastingdienst werken vertellen op een verjaardag niet graag dat ze bij de belastingdienst werken. Diëtisten vertellen ook niet graag wat hun werk is. We krijgen dan allemaal vragen over of mensen iets wel of niet mogen eten of er worden allemaal vooroordelen op ons afgevuurd.

  Als wij diëtisten naar een verjaardag gaan dan is ons doel: gezellig naar een feest. Ons doel is dan niet: controleren wat iedereen eet, kijken wat de mensen die wat zwaarder zijn eten, naar hen toelopen en met een streng vingertje vertellen dat ze dat beter niet kunnen doen!  Nee natuurlijk niet. Als je schilder bent ga je toch ook niet alle kozijnen nalopen met de schilderskwast…. Zou misschien wel welkom zijn ;-)

  Je werk is je werk en privé is privé. Ik houd bijvoorbeeld erg van koken en bakken als ik thuis ben. Mijn voornemen is elke week een nieuw recept uit proberen, lukt natuurlijk niet altijd. Maar als het lukt vind ik het ontzettend leuk. En taartenbakken daar ben ik echt gek op. In mijn tuin staat een appelboom. Dit jaar had ik een goede oost, wel zo’n 100 appels. Ik heb de hele buurt een plezier gedaan met mijn appeltaarten. En vanmiddag gaan we, het hele team Weten&Eten, een lunch verzorgen voor het bestuur om hen te bedanken voor hun steun dit jaar. Ik heb een chocoladetaart gebakken. Andere hebben een quiche, salade of soep gemaakt (zie foto).

  Houden jullie ook van koken en/of bakken? En wat maken jullie dan?

    


   

  Reacties 

   
  #3 KarolienvG 26-11-2012 10:16
  Jammer is dat als je man geen bijzondere eter is. Gelukkig kan je je ei wel kwijt. En een 8 gangen diner poeh.... ik ben nog niet verder gekomen dan een 5 gangen diner met de kerst.
  Citeer
   
   
  #2 Ellen 23-11-2012 20:32
  Maar ook ik hou erg van koken. Helaas is mijn man geen bijzondere eter; en nu de kinderen de deur uit zijn, kan ik weinig creativiteit kwijt in de keuken. De oplossing is dus voor mij, om regelmatig vrienden uit te nodigen.
  Mijn kook kunsten varieeren enorm. Van oud hollands, ( peertjes met sudderlapjes voor een heleboel mensen) tot een 8 gangen diner....net hoe mijn pet staat. Het leukste vind ik thema koken....Een land, of seizoen.
  Citeer
   
   
  #1 Ellen 23-11-2012 20:28
  daarom rook het zo lekker in het vivaldi vanmiddag???!!! WIj zaten te watertanden bij de zorglijn !!!!
  Citeer
   

  Plaats reactie